Bułki pita bezglutenowe 190g

Opis
Bułki pita bezglutenowe 190g
Firma Incola specjalizuje się w wyrobach produktów bezglutenowych. Produkty marki Incola oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Bezglutenowe bułki pita Incola to sposób na zdrowszy fast food także dla wegan. Do przyrządzenia pysznego i szybkiego obiadu lub kolacji, wystarczą ulubione dodatki i kilka minut w piekarniku. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułki pita powstały z myślą o osobach z różnego rodzaju alergiami pokarmowymi.
Składniki
Skrobie (tapiokowa, kukurydziana), zakwas (woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka gryczana), woda, błonnik z korzenia cykorii, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (produkty przemiału ryżu), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu)..
Alergeny
Produkt może zawierać: Jaja i produkty pochodne, Soja i produkty pochodne, Mleko i Produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Sposób użycia
Bułkę podgrzej w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 6 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułkę przekrój i nafaszeruj ulubionymi dodatkami.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
292kcal 1 254kJ |
Tłuszcz, w tym: | 6,7g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8g |
Węglowodany, w tym: | 56,5g |
- cukry | 4,9g |
Błonnik | 3,1g |
Białko | 1,2g |
Sól | 1,8g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze 14 - 21℃, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





Teresa
,Naprawdę dobre.pomyslowe
AGATA
,SUPER
Karolina
,Polecam